tisdag 6 april 2010

Fint väder, besök på bvc och en liten utflykt=)......

Hej hej hallå.
Idag har det varit vackert väder, och då passade vi på att verkställa våran
lilla utflykt ner på byn.
Brorsan åkte hem i samband med att vi skulle till bvc för en koll av dotterns olika kurvor hit och dit. Efter det så tog vi en promenad runt i byn. Oliver va ivrig att få titta på de två "vattenfall", som Oliver kallar dem, som finns att beskåda vid lite högre vattenstånd. Nedan har min kära hustru ordnat med lite bilder från idag. Kameran gick varm, men så ska det vara. Norberg är en vacker by, framför allt på sommaren. Men en vårsolig dag som denna går precis lika bra.

Dottern med lika mycket gröt i munnen som utanför, samt min kära lillebror med oliver i knät.

Det rann på ordentligt i "vattenfall" nr: 1


Som vanligt blev det ett faslig tjattrande på ankorna när vi hälsade på dom. Jenny och Oliver
gick och handlade lite bröd, som vi gav dom. Ankan på bilden är hyggligt tam. Den tar ur näven=)
Här promenerar vi mot den äldre delen av byn. Många fina äldre byggnader/hus.
Vi hittade en förolyckad liten fågel som genast fångade Olivers intresse. Vi tittade en liten stund, innan vi gick vidare.

De två översta bilderna är från Norbergs konsthantverk. Mycket fint finns det där, men det är svindyrt. Ett klädesplagg som fanns där förra året skulle dom ha 10000 riksdaler för. Urk...
Nedan hittade Jenny en tomt med utslagna krokusar. "Våren är hääär!!"
Vackert värre :-)

Pappa och Oliver har tagit täten igen, medans mamma leker fotograf:-)
Ett väldigt vackert hus hittade vi, men troligen utan bar:-)
Sen kom vi fram till det andra "vattenfallet". Här är det otroligt vackert på sommaren kan jag lova. Sen gick vi vidare mot kyrkan. En av de finaste inredningar jag sett faktiskt. Väl inne i kyrkan tände Jenny två ljus för sin sen länge framlidne mamma. En blivande svärmor man aldrig fick möjlighet att träffa. Mycket tråkigt.
Jaha, sen va det dags för hemfärd, och det slutade som bilderna visar bara på ett sätt. Gap och skrik för fulla muggar. Han blev förpassad till baksätet då han efter upprepade tillsägningar fortsatte leka med spaken till vindrutetorkaren. Men att sitta i baksätet passade inte herrn. Tur det bara är 3 km hem från där vi hade bilen......
Väl hemma hade vi en diskussion om huruvida han skulle få ha sina basketskor eller inte ute på den minst sagt blöta gården. Pappa sa "Gummistövlar!!", Medans Oliver skrek "SKOR!!". Det hela slutade med att han inte ville gå ut, efter en hård rond med pappa, som undertecknad så klart vann:-)
Men iskan gav sig, sen blev han en sån där mysig kille igen. Han är ju trots allt världen bästa....
Nu sover halva huset sen ett tag tillbaka. Dottern har förvisso varit lite orolig av sig, och vaknat av och till. Men det kan ju vara dom små "risgrynen" som är på väg upp. Då blir det inte roligt att leta efter legobitar i munnen inte.
Snart är det dags även för oss att runda av denna dag. Jobb väntar för min del i morgon, medans Jenny får jobba på med juvelerna.
Nu tackar vi för oss, och säger godnatt till er alla.
På återséende.
Kram kram




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar